Historik om Köksmästar´n

Företaget startade 1980 av Ingemar Karlsson, då under namnet ” Ingemars lackering” den huvudsakliga sysselsättningen var lackering av köksluckor o dörrar, samt möbellackering m.m.

Firman drevs som enskild firma till en början men 1983 ändrades det till handelsbolag. Det var bara Ingemar som arbetade i företaget men runt 1984 tog det lite mer fart på grund av att vi började med fräsning av mönster i luckor o dörrar. 1985 anställdes en f.d. varvsarbetare, Stig Granath som hade full sysselsättning med att fräsa all mönster i luckorna, vi hade fått en stor kund, Bostadsstiftelsen Eldars i Trollhättan. De lämnade in mellan 5 -10 kök i veckan för fräsning o lackering. Orderingången ökad hela tiden o lokalen på Lillesjö blev för trång, då flyttade vi företaget till Källdals Industri område. Vi var nu 4 anställda o handelsbolaget ändrades till ett AB. Namnet ändrades till INTERIÖRLACK AB. Det var nu 1987 o orderingången var fortsatt god. Vi utförde en del industrilackering, bland annat åt båtvarv på Orust. 1989 gick en av de anställda, Peo Andreasson in som delägare, vi hade då också börjat med sprutmålning av hus, magasin m.m. Största kund var SJ, som vi målade c:a 15 magasin åt.

Marknaden för lackning o fräsning var god, men nu började en ny marknad konkurrera, utbytesluckor i MDF. Vi började med att jobba med detta 1991, vi köpte då luckor från Borås, Ramna Inredningar (även dörrskivor). Tiderna blev dock sämre och 1994 var konkursen ett faktum. Efter en tid återbildades företaget, men då under namnet ”Köksmästar’n i Väst. Det drevs som enskild firma, den första lokalen var Kissleberg därefter hyrde vi större lokaler på AGA gamla industrilokal. Det var 1999. En kort period hade vi även en utställningslokal på Sagaplan där vi sålde Tibrokök o utbytesluckor. 2002 flyttade vi till Källdal igen, till våra tidigare lokaler, då började Jörgen Gillerstedt som varit anställd före konkursen att jobba extra, sedermera blev han anställd o blev tillsammans med Matti Saini delägare. Vi började med att importera kök från Polen, men fortsatte också med lackeringen och tillverkade även egna MDF-luckor. Jörgen tog över företaget 2005 och sedan 2009 driver han företaget tillsammans med sin fru Iwona.